lauantai 28. tammikuuta 2012

Äänestysohjeita äänekoskelaisille, osa 2


Kaksi ehdokasta on siis jäljellä ja ennakkoäänestys jo täydessä vauhdissa. Suomi saa uuden presidentin sunnuntaina 5. helmikuuta.

Vaalien ensimmäisen kierroksella antamani äänestysohjeet olivat ns. huumoria. Mutta nyt olen tosissani.

En edelleenkään ota kantaa siihen, ketä oikeasti pitäisi äänestää. Tyrkyllä ovat kaksi ekalla kierroksella eniten ääniä saanutta eli ne parhaat ehdokkaat - ainakin jos demokratian pelisääntöjen mukaan pelataan.

Haluan korostaa kahta asiaa, joista ensimmäiseen enemmistö yhtynee: kaikki uurnille. Nyt kun saa ottaa kantaa, niin silloin pitää ottaa. 

Toisesta toiveestani ollaan montaa mieltä. Saa ollakin, ja siksi kerronkin tässä oman, ehdottoman mielipiteeni - tai faktahan tämä on: nyt ollaan valitsemassa parasta mahdollista presidenttiä, ei pressan puolisoa.

Sauli Niinistön puoliso on häntä 30 vuotta nuorempi. Hirveää, se papparainenhan on törkeä elostelija!

Pekka Haaviston puoliso on hänen kanssaan samaa sukupuolta. Vieläkin hirveämpää, sehän on ihan sairas ihminen! Vai voiko moista edes ihmiseksi kutsua?

Henkilökohtaisesti sanon suoraan, että suvaitsemattomuus on sellainen piirre, mitä en - öhöm, suvaitse. Mitä helvetin tekemistä presidentin henkilökohtaisilla asioilla on hänen pätevyytensä kannalta?

Jos on, niin en voi äänestää Haavistoa, sillä hän pitää formuloista. Koska minä en pidä formuloista, niin äänestän Niinistöä!

Eiku. Enhän minä voi äänestää Niinistöäkään, sillä minun mielestäni tupakointi on typerää.

Lopputulos: en äänestä ollenkaan!

Voihan vee. Kaikki me olemme erilaisia. Erilaisuus on ihmiskunnan rikkaus ja moottori. Eri mieltä saa ja pitää olla, mutta jos epäoleelliset asiat ratkaisevat tärkeitä asioita päätettäessä, niin ollaan kyllä pahasti hakoteillä.

Hitsi, enhän mä voikaan enää kannattaa Tottenhamia, sillä sen lontoolaiskannattajista suuri osa on juutalaisia! Juutalaisvaltio Israel kun toimii Lähi-idässä hieman arveluttavasti.

Jos elostelijaa tai homoa ei voi valita presidentiksi, niin sitten meille ei tule pressaa ollenkaan! Ihan oikeasti: yksilö saa valita puolisonsa miten lystää. Mitä se muille kuuluu, mitä muut peiton alla puuhaa?

Haloo?

1 kommentti: