perjantai 6. tammikuuta 2012

Äänestysohjeita äänekoskelaisille

Suomen kansa valitsee pian uuden presidentin. Tarja Halosen aika on nähkääs täyteen tullut.

Täysi-ikäiset kansalaiset saavat valita suosikkinsa 22. tammikuuta, kun on vaalien ensimmäisen kierroksen varsinainen äänestyspäivä. Ehdokkaita on kahdeksan, joten valinta ei ole helppo. Niinpä katson parhaaksi ohjeistaa kaupunkilaisia.

Mennään ehdokasnumeroiden mukaisessa järjestyksessä.

2. Pekka Haavisto

Homojen osuus ihmisistä on joidenkin tutkimusten mukaan noin kuusi prosenttia. Vihreiden kannatus on Suomessa samaa luokkaa. Tästä ei pidä vetää mitään johtopäätöksiä.

Haavistoa on ehdottomasti syytä äänestää. Pekka on mukava ja fiksu kaveri, hyvä keskustelija, rauhallinen, diplomaattinen ynnä muuta.

Mikä mielenkiintoisinta, niin Haavisto herättää äänestäjissä erittäin vähän vastustusta. Yksikään demari ei suostu äänestämään Väyrystä eikä yksikään keskustalainen Lipposta. Yksikään vasuri kannata Niinistöä ja päinvastoin.

Soinin presidenttiyttä kannattaa oikeasti vain pieni osa persujen kannattajista. Enemmistö tajuaa hyvin, että eduskuntavaaleja suuremmat jytkyt ovat jo vaarallisia.

Eli Haavisto - homo-sivari-kasvissyöjä - on oikeasti vähiten inhottu ehdokas! Me suvaitsevaiset äänekoskelaisetkin kuulumme siihen enemmistöön, jolle Haavisto kelpaa.

Ja Haavisto on tutkitustikin (Helsingin Sanomat) vahvin ehdokas toisella kierroksella kokoomuksen Sauli Niinistöä vastaan. Suosiokin tuntuu olevan koko ajan kasvussa.

Ja jos haluaa, että Suomella on humaani, kansainvälisesti kokenut pressa, niin ilimammuuta kakkonen siihen pallukkaan! Ja tokalla kierroksella se porvarikamreeri nurin!!!

3. Timo Soini

Soini on älykäs kaveri, oikea pelimies. Hän tietää, mistä narusta vetää.

Tähän mennessä Soini on vetänyt matalaa profiilia. Tarkoituksella. Lähtipä äijä etelänmatkallekin vain muutama viikko ennen vaaleja.

Kannatus on kaukana "The Jytkystä" ja persujen sen jälkeisistä gallup-lukemista. Mutta Soini osaa pelin. 

Kun muut ehdokkaat ovat jo korttinsa näyttäneet ja naama alkaa väsyttää, iskee Soini. Muutama poliittisesti ajankohtainen ja näppärä iskulause (ellei muusta niin euron kriisistä), niin johan kansa taas syttyy.

Timppa on meidän mies. Itsekin olen tässä etelään lähdössä. Sellaista se on perussuomalaisen elämä. Tavallista. Näin toimii aito, reilu jätkä! Sellaisen pitää olla pressankin.

Jos onnistuu pitämään oman eduskuntaryhmänsä kurissa, niin onnistuu missä vaan. Soini Mäntyniemeen!

4. Paavo Väyrynen

Pahkasika-lehti kannusti Väykkää jo vuoden 1994 vaalien alla. Ideana oli se, että jos Keminmaan kepuli olisi valittu silloin, niin kahden kauden jälkeen (eli vuonna 2006) suomalaiset olisivat päässeet Väyrysestä lopullisesti eroon. Loputtoman kunnianhimonsa vuoksi Väyrynen olisi jo YK:n pääsihteeri tms. Tai ainakin pyrkimässä tehtävään…

No, näin ei käynyt. Mutta vielä ehtii. Paavo pressaksi 2012, niin vuonna 2024, vain 77-vuotiaana, Paavo lähtisi urallaan eteenpäin.

On Keskustan kunniapuheenjohtajan kannattamiseen muitakin syitä. Hän on sitkeä ja aina oikeassa. Silti hänessä on pakko olla myös inhimillisiä piirteitä. Pakko. On oltava. Luulisin.

Ainakin Väyrynen on kiinnostava persoona. Ja pressan pitää ennen muuta olla persoona, joka herättää keskustelua ja jää muistiin.

Kuten Kekkonen oli. Kekkosen jälkeiset demarit ovat lähinnä vain väistelleet vastuutaan, jahkailleet, olleet happamia ja aika pihalla. Paavo sen sijaan on aina ajan hermolla ja läsnä.

Ja - kuten Väyrynen tietää - hän on Niinistön ainoa mahdollinen haastaja toisella kierroksella. Nyt sanotaan ei Natolle, ei eurolle, ei kuntaliitoksille, ei, ei ja vielä kerran ei!

"Koko kansan Paavoksi" Väyrysestä ei ehkä ole, mutta 50,1 prossaa riittää!

5. Paavo Lipponen

Pöö ja suoraan asiaan. On vain kaksi vaihtoehtoa: sosialisti ja riistoporvari.

Niinistö ei mene läpi suoraan ensimmäisellä kierroksella eli edessä on toinen kierros. Sosialisteista P. Arhinmäki ei missään tapauksessa pärjäisi Niinistölle, joten ainoa vaihtoehto on "Pehmeiden arvojen luja johtaja", kokenut ja pelin politiikan taitaja P. Lipponen.

Lipponen ei ehkei vakuuta kaikkia punavihersokeita, mutta nyt on edessä tiukka paikka, vakava valinta. Ellei kumpi niin sitten jompi!

On se vaan aina paras vaihtoehto, että demari jatkaa. Hyvin ne ovat edeltäjätkin pärjänneet. Sitä paitsi: me ollaan äänekoskelaisia. Eli me ollaan demareita!

Sanovat, että Lipponen on vanha. Hä? Vastahan se sai ajokortin muutama vuosi sitten!

6. Sauli Niinistö

No niin, pitikö tämäkin nyt nähdä? Kaikki puolueet asettavat lopulta omat ehdokkaansa, jotta saavat "omat asiansa esille" tai jotain. Kunnallisvaalit mielessä niillä, ei muuta.

Väyrysen ehdokkuuden ymmärtää, ei muiden.

Kansa on jo mielipiteensä sanonut. Parhaimmillaan Niinistön kannatus on ollut reilusti yli 60 prosenttia. Kukaan muu ei missään vaiheessa ole saanut kuin noin kymmenen prosentin kannatuksen.

Jos Lipponen on toisella kierroksella, keskustalaiset äänestävät Niinistöä. Jos Väyrynen on toisella kierroksella, demarit äänestävät Niinistöä. Jos Haavisto on toisella kierroksella, persut äänestävät Niinistöä. Jos Soini on toisella kierroksella, vihreiden lisäksi vasemmistoliittolaiset äänestävät Niinistöä.

On siis ihan selvää, ettei toisen kierroksen kaksintaistelussa löydy yhtä ehdokasta, joka voisi päästä edes lähelle kokoomuslaisen kannatusta.

Niinistö on kansan ylivoimainen ykkössuosikki. Syy siihen on tosin hieman epäselvä, mutta mitä siitä. Sauli rocks!

Parempi äänestää Saulia heti kun mahdollista. Voi olla seuraavat 12 vuotta voittajan puolella!

7. Sari Essayah

Niinistö polttaa tupakkaa. Biaudet on liberaali. Väyrynen on itsekäs. Haavisto on homo. Soini on sovinisti. Sitten on ne pari sosialistia.

Mitä jää jäljelle? No, ei muita kuin Sari. Asiallinen, perusteellinen ja pitkämielinen näkijä ja tekijä.

Kristillisten ehdokas on kaiken lisäksi Euroopan mestari! Kaipaammeko muunlaista ihmistä tilanteeseen, jossa maanosamme on sortumaisillaan?

Ja kuka sen tietää, miten tarkka Pietari on lopulta taivaan portilla. Parempi pelata varman päälle ja olla Jumalan valitun puolella.

8. Eva Biaudet

Fiksu blondi! Kuulostaa vaaralliselta…

RKP:n ehdokkaita ei näillä leveys- ja pituusasteiden risteysalueilla ole ollut tapana kannattaa, mutta nyt edessämme on poikkeusyksilö. Ei mikään Bjarne K. tai Raino W. vaan ihan oikeasti kansainvälinen, nykyaikainen ja edustava nainen.

Nyt on porvarin vuoro. Mutta edelleen myös naisen vuoro. Biaudet on oiva jatkaja Halosen työlle. Kaksikon arvot eivät todellisuudessa suuresti poikkea toisistaan.

Nyt ennakkoluulottomuutta peliin, arvon koskelaiset! Kun toisella kierroksella kärttyisää ikämiestä on vastassa liberaali tasa-arvon kannattaja, vihreitä arvoja korostava, myös vasemmistoon vetoava - ja kauniisti hymyilevä - Eva, niin lopputulos yllättää!

Tulevaisuus on Biaudet´n (nyt opettelemaan heittomerkin käyttöä)!

9. Paavo Arhinmäki

Viimeistään jatkotulevaisuus on Vasemmistoliiton huikeassa nousukiidossa olevan uuden staran. 35-vuotias kansalaisaktivismia kannattava ja asiat hyvin hallitseva vasuripomo on aidosti nuorekas tekijä.

Sitä paitsi Arhis on vaalien ainoa sosialistinen vaihtoehto. Lipponen on oikeasti Niinistöäkin oikeistolaisempi. Kulttuuriministeri Arhinmäki on myös vihreämpi kuin formulafani Haavisto!

Ei enää mitäänsanomattomia tyhjänpuhujia Mäntyniemeen! Radikaali Arhinmäki ei nöyristele.

Kaiken lisäksi Paavo A. on aito urheilumies, futisfanaatikko vailla vertaa. Mieluummin koriksen EM-kisoihin kuin johonkin oopperan pokkurointikokkareihin!

Kelpaa meille koskelaisille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti