tiistai 25. kesäkuuta 2013

Turvallisuusvastaava on hieno mies

Luin juuri maanantain Hesarin. Siellä kerrottiin, että Liikennevirastossa on töissä henkilö, jonka titteli on turvallisuusvastaava.

Liikennevirasto on tarkastanut neljän majakan turvallisuuden ja päättänyt, ettei matkailijoita saa niihin enää päästää. Ovat turvattomia. Mitään ei ole tapahtunut (koskaan?), mutta mahdollisen, teoreettisen vaaran vuoksi on parempi, etteivät matkailijat enää pääse ko. majakoihin.

Jotta kulttuurihistoriallisesti arvokkaat majakat voitaisiin taas avata matkailijoille, niihin pitäisi tehdä kalliita remontteja.

Isokarin majakka. KUVA: Leo-Setä.

Isokarin majakan yrittäjä odottaa Hesarin mukaan tulevaa tarkastusta huolestuneena. "Kuka haluaa nähdä majakan, jonka tornia portaat rumentavat", Laaksonen kysyy.

Turvallisuusvastaava sanoo kuitenkin, että onnettomuus on mahdollinen. Se riittää perusteluksi.

AIKANAAN, KUN äänestettiin EU:hun liittymisestä, sanoin kyllä. Edelleen sanoisin. Hesarin edellisellä aukeamalla asiaa perusteltiin hyvin vakaudella, joka Balkanilla on saatu aikaiseksi. Tässä asiassa EU on ollut tärkeä tekijä.

Homman nimi on se, että rauha (ja ympäristökysymykset) ovat tärkeämpiä asioita kuin talous, työllisyys ja muut pikkujutut (joista muuten toveri Harakka kirjoittaa myös pääkirjoitusaukeamalla…). Joku voi olla nyt eri mieltä, mutta sadan vuoden päästä – jos Telluksella on vielä elämää – tämä pointti ymmärretään.

Ikävin asia EU:ssa on se, että siellä on helvetisti turvallisuusihmisiä. Ikävin asia Suomessa on se, että täällä on suhteessa vielä enemmän turvallisuusihmisiä. Eli virkamiehiä. Sellaisia, jotka ottavat kaikkein typerimmätkin määräykset tosissaan ja pilaavat niiden takia aivan helvetin monta aitoa asiaa.

Turvallisuus on tärkeää. Se on osa edellämainittua vakautta. Mutta – herranen sentään – pikkasen suhteellisuudentajua, jookos, rakas liikenneviraston turvallisuuvastaava! 20 vuotta sitten Balkanilla tehtiin joukkosurmia, ja nyt Suomen majakat ovat "vaarallisia".

Tää majakkahomma on vain yksi esimerkki lukemattomista typeryyksistä, joita viranomaiset ihan vakavissaan hoitelevat työkseen ja josta me veronmaksajat heille palkkaa maksamme.

Tää on niin Suomea. Turvallisuusvastaava, pah. Seuraavaksi on kai pakko kävellä kadullakin kypärät päässä ja polvisuojat jalassa.

2 kommenttia:

  1. Turvallisuusvastaava on tehtäviensä tasolla. Yrittäjä on pihalla kuin lumiukko. Remontti valmiiksi, majakat kuntoon ja ihmiset turvalliseen majakkaan vierailulle. Pitääkö muka jonkun kuolla, ettei "koskaan ei ole sattunut mitään" kommenttia päästä käyttämään? Sanoiko joku ennen Jyväskylän vesitornin romahtamista, että "koskaan ei ole romahtanut"?

    On niitä turhiakin turvallisuusihmisiä ja säännöksiä, mutta kun on itse työskennellyt rakennuksilla ja erinäisissä paikoissa, jotka on pitänyt sulkea yleisöltä huonon kunnon takia, en ensimmäiseksi kuitenkaan epäile kiinnilaittamista turhaksi. Päinvastoin.

    VastaaPoista
  2. Täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa.

    VastaaPoista