tiistai 16. heinäkuuta 2013

Räsäsen Päivi, tuo ovela kettu?

kuva: Jasselynseet


Hokasin tossa, että Räsäs-Päivihän (ei kuvassa) on tosi ovela. Tahallaan päästää suustaan ajatuksiaan, typeryyksiä, jonka seurauksena kansa kaikkoaa kirkosta.

Mutta millaiset ihmiset kirkosta eroavat? Tavan vuoksi kuuluvat, liberaalit ja muut, jotka ihan perustellusti ovat eri mieltä Räsäsen kanssa (ihan eri asia on se, mitä kirkko itse asioista ajattelee – eiku, eihän rakennus voi ajatella…).

Mihin tämä johtaa? No, kun kaikki enemmistö fiksuista kansalaisista on eronnut kirkosta, jäljelle jää – yeah, joukko vähemmän fiksuja.

Eli kirkko (ei rakennus) muuttuu nykyistä konservatiivisemmaksi. Tai siis palaa kohti menneisyyttä, jolloin seurakunnassa oli vain ja ainoastaan vanhoillisia päiviräsäs-tyyppisiä huivipäitä.

Kirkolla on on aina ollut valtaa, joskus sitä on ollut ihan törkeästi liikaakin. Moderni ja moniarvoinen kirkko on pystynyt pitämään jäsenistöstään kiinni suht hyvin ja samalla saanut oikeutuksen nykyiselle asemalleen.

Jos Räsäsen suunnitelma toteutuu, on tulevassa kirkossa vähemmän väkeä. Mutta samalla yksimielisyys uskosta, raamatun sanasta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä kasvaa. Tällaisen kirkon piirissä Räsänen on Suuri Henkinen Johtaja (vaikka olisikin periaatteessa ulkopuolinen toimija).

Tällaisen kirkon Räsänen arvatenkin haluaa. Ja valitettavasti tällaisellakin kirkolla on edelleen paljon valtaa.

Kysymys vaan kuuluu, että onko tämä kaikki suunniteltua? Onko Räsäskä oikeesti näin ovela?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti