tiistai 2. heinäkuuta 2013

"Tatuoinnit ovat verrannollisia älykkyysosamäärään"
Keskisuomalaisen lyhyet-palsta on takuuvarma aamun piriste. Lukijoiden palstalle lähettämät viestit on ihan pakko selata, jos vaan ehtii. On niin käsittämättömiä purkauksia, aiheesta kuin aiheesta. Parhaita ovat pätkät, jotka vihjaavat siihen, että kirjoittajan loogisessa ajattelussa olisi kohentamisen varaa.

Esimerkiksi yksi tänaamuinen (2.7.2013, sivu 4):

* Tatuoinnit ovat verrannollisia älykkyysosamäärään: järkyttävää laumasieluisuutta.
OKSENTAISIN, JOS KEHTAISIN

Ymmärsinkö oikein: mitä suurempi tatuointi, sitä suurempi älykkyysosamäärä? Ja mikä ton kaksoispisteen merkitys on? Ilmeisesti kirjoittaja haluaa antaa ymmärtää, että tatuoinnit kertovat järkyttävästä laumasieluisuudesta.

Tulkitsen siis asian niin, että myös suuri älykkyysosamäärä kertoo järkyttävästä laumasieluisuudesta. Tämän mukaan siis poikkeuksellisen älykkäät ihmiset ovat poikkeuksellisen taipuvaisia epäitsenäiseen ajatteluun.

Jotenkin kuvittelisin asian olevan toisin. Mutta toisaalta: minulla ei ole lainkaan tatuointeja – eli myös älykkyysosamääräni on nolla.

Ja millainen on muuten ihminen, joka oksentaa vain kehdatessaan? Ymmärtäisin, että on terveyden kannalta parasta oksentaa silloin kun siltä tuntuu – ja vaikeaahan oksennusta on kauheasti pidätelläkään.

Oksennuksen pidätteleminen ei ymmärtääkseni kerro kovin suuresta älykkyydestä. Edellämainittuun viitaten päättelen, että mielipiteen kirjoittajalla ei ole myöskään kovin suurta tatuointia.

Lopulta siis päädymme siihen, että pätkässä on kierosti ajatellen oma logiikkansa. Mutta jos minun älykkyysosamääräni on nolla, niin enhän voi tehdä tällaista päätelmää. Vai voinko?

Auttakaa! Minun älykkyyteni ei riitä tän kehäpäätelmäksi menevän arvoituksen ratkaisemiseksi. Eikä mulla oikeesti olisi aikaa juuttua Keskarin sivulle neljä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti