keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Timo ku Timo

Kun tätä blogia kirjoitettiin, Timot eivät olleet koskaan tavanneet toisiaan. Myöhemmin samana päivänä Harakan ja Pullin kohtaamisesta tuli totta Café Annassa. Historiallinen kuva – jos siis sattuu niin käymään, että molemmat onnistuvat seuraavissa vaaleissaan. Blogisti poistui paikalta kuvan otettuaan, joten kaksikon yhteistyökyvystä ei ole vielä parempaa tietoa.Äänekosken demari-Timoilla on nyt pyrkyä. Harakka haluaa eurovaalien kautta Brysseliin, Pullille riittää tässä vaiheessa eduskuntavaalit – ja Markkamäessä kasvaneen Harakan nykyinen asuinkunta Helsinki.

Timoilla on intoa ja itseluottamusta. Molempia tarvitaan. Tässä mielessä lähtökohdat ovat yhtenevät ja sinällään jopa lupaavat.

Siihen yhtäläisyydet sitten oikeastaan jäävätkin – mitä nyt molemmat ovat joulukuussa syntyneitä. Timot ovat tyyppeinä e-rit-täin erilaisia. Arvopohjassa varmaan löytyy jonkin sortin sopu. Kattohan on demareillakin tunnetusti korkealla ja seinät leveällä.

Toisaalta: molemmat ovat päätyneet puolueen syliin sitoutumattomuuden kautta. Harakan tausta on vihreissä, Pullin ay-toiminnassa.

ÄÄNEKOSKEN DEMAREILLA on siis käsissään city-älykkö ja rasvanahkaduunari. Kielitaitoinen kulttuurivaikuttaja ja jänismetällä viihtyvä sählytuomari. Harakan nasevat kannanotot Facebookissa saavat aikaan kiinnostavia väittelyjä, joihin osallistuu tunnettuja vaikuttajia. Pullin päivitykset ovat arkisuudessaan sympaattisia – yhdys sana virheineen.

Tässä kohtaa blogisti yrittää kovasti vakuuttaa mahdollisille lukijoilleen, että tavoitteena on tasapuolisuus. Se ei välttämättä täysin toteudu, sillä Harakka on pitkäaikainen, läheinen ystävä ja Pulli vain puolituttu Mämmeltä.

Siispä luonnehditaan kaksikkoa toisin, vaikka vähän puoliväkisin. Demareilla on käsissään a) nokkela snobi ja b) aito kansanmies.

Mutta löytyyhän Timoista vielä yhteisiäkin ominaisuuksia. Kaikki politiikkaan osallistuvat haluavat tietysti vaikuttaa yhteisiin asioihin, mutta näillä Timoilla on mielipiteitä, eivätkä he peittele niitä. Blogistin kohdalla on tosin vielä hieman epäselvää, mitä mieltä Pulli asioista on. Mutta ehkä se selviää eduskuntavaaleihin, siis kevääseen 2015 mennessä.

Muistettakoon, että Pullilla on vielä pitkä matka siihen, että hänestä tulee kansanedustajaehdokas. Pelkkä puolueeseen liittyminen ja ilmoittautuminen ei siihen riitä. Valtakunnanjulkkis Harakan demarit huolivat ehdokkaaksi ilman jäsenkirjaakin.

VOIN HYVIN kuvitella, miten ristiriitaisia tunteita ääripää-Timojen esilletulo on aiheuttanut monissa pitkän linjan demareissa. Kumpikaan Timoista kun ei ole edennyt politiikassa ”oikein”.

Kumpikaan ei ole Nuori Kotka. Kumpikaan ei ole tehnyt perusbroilerin hommia kunnallisjärjestön ja työväenaatteen eteen. Koko ajan saa pelätä, tuleeko Timojen suusta puolueohjelman vastaisia kantoja.

Ja nyt ne pyrkii jonnekin, mihin ME ei olla koskaan päästy. Ihan hirveetä! 

Totuus on kuitenkin se, että tuskin Suomessa on mitään niin kalkkeutunutta kuin perinteinen demari. Jos nämä Timot saavat edes vähän ravisteltua kuvioita, niin hyvä. Ihan kaikkien puolueiden kannalta.

TÄNÄÄN, KESKIVIIKKONA 15. tammikuuta, Timot kuulemma tapaavat toisensa, kun Harakka pitää vaalitilaisuutensa Äänekoskella. Kohtaaminen on ihan ensimmäinen. Olisipa hauska olla kärpäsenä katossa.

Juttelevatko kirjallisuudesta vai kalastuksesta? Löytävätkö yhteisen linjan? Tukeeko Timo Timoa?


EDIT: Kuin tilauksesta aamun Hesari julkaisee Harakan mielipidekirjoituksen EU:n taloudesta ja komission roolista. Eri mieltä kirjoituksen kanssa voi olla, mutta kaiken kaikkiaan teksti viittaa siihen, että Harakka lienee ainakin jossain määrin perillä siitä, mistä kirjoittaa. Media, mm. ÄKS, odottaa selkeitä poliittisia kannanottoja myös Mämmen suunnalta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti