torstai 11. syyskuuta 2014

Paljon vetoa koskelaisesta kansanedustajasta?

Paljonko lyödään vetoa, että huhtikuussa saamme kaikkien aikojen ensimmäisen äänekoskelainen kansanedustajan? Joo, ei paljoa.

Mutta joskushan sellainenkin ihme tapahtuu. Pääsihän Susijengikin koriksen MM-kisoihin. Ja kuulemma on ihmisiä, jotka pystyvät katsomaan Big Brotheria yli kaksi sekuntia.

Eurovaaleissa melkein äänekoskelainen meni melkein läpi. Vaikka äänestysprosentti oli surkea, sai Timo Harakka maakunnasta liki 4700 ääntä, joista lähes tuhat Äänekoskelta. Tuollaisilla lukemilla oltaisiin eduskuntavaaleissa vahvoilla.

Löydämmekö kevään vaaleihin samanlaisen, puoluerajat ylittävän hengen? Jos puoluejääriltä kysytään, niin ei.

Menestyvän ehdokkaan on puhuteltava muitakin kuin omaa ryhmää: niin sanottuja taviksia, liikkuvia äänestäjiä. Ja tietysti mahdollisimman laajasti ympäri Keski-Suomea.

Siihen vaaditaan vahvaa ja valloittavaa persoonaa, tiukkaa osaamista - ja tietysti hyvä slogan. Muutama ehdokas meillä jo on, mutta joku vielä mahtunee joukkoon. Kunhan vaan ei taas käy niin, että jokainen puolue tunkee omansa väkipakolla sekaan.

Pian otetaan ehdokkaiden lisäksi mittaa meistä äänekoskelaisista. Löydämmekö jonkun, jota kannattaa kannattaa?

ÄKS tulee pitämään huolen siitä, että vaalit pysyvät mielessä ja ehdokkaat tulee esiteltyä. Äänioikeutetun lukijan tehtäväksi jää vain äänestää äänekoskelainen parlamenttiin.


Niin, se slogan? Miten olis "Maa tarvitsee Äänekoskea!"? Päätös eräästä tehtaasta satutaan tekemään aika lähellä vaalipäivää...

Kirjoitus on julkaistu X90:ssä 3. syyskuuta 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti